Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, June 4, 2009

OOO DAH PANDAI YE ANAK UMMI NI....

Salam semua....lamakan tak updated blog....hehe...minggu lepas Ummi ngan Abi bawa Najwan balik umah mak tok di Penang....erm...seronok Najwan.. setiap hari jalan -jalan cari makan..maklumlah abi cuti sekolah..ummi lak amik cuti empat hari nak bawa Najwan ronda-ronda.



Hmmmm...sekarang ni Najwan dah pandai ...dah kenal orang...ade yang dia nak...ade yang dia tak nak...tapi kalau sedara mara yang dah lame tak jumpe tu Najwan tak nak sangat..take sometime ler...dalam setengah hari ke..sehari ke dah jumpa..baru Najwan nak didukung oleh orang lain..hehe..kalau tak..ummi ngan abi jer la kena dukung...hehe...



Dan cerita bab dukung lak...wuuuuu...dah pandai dah...nampak ummi dah pakai lawa-lawa...pakai tudung..abi pun dah pakai hensem-hensem..(hehe) mulalah Najwan merengek-rengek sambil mendepakan tangan dia...suruh dukung la tu (sambil tersenyum dalam hati).....dan sekarang ni dah tak nak dah baring-baring je...Najwan suka jalan-jalan...agaknya masa Hana mengandung dulu memang kuat berjalan...so anak pun suka dibawa jalan-jalan kan....agaknye la....



Seronok tengok perkembangan Najwan...wushhh..sekarang ni bertambah tembam...hari Ahad lepas masa shopping kat Tesco Penang ....bawa parents Hana sekali...nak jadi kisahnye, Hana dan suami lupela nak bawa strolley Najwan...jadi Hana dan suami pun bergilir-gilir la dukung Najwan....almaklumlah..nama pun shopping, mau le dekat 2-3 jam.....alamak dah tak larat dukung Najwan..hehe..lagi pun Najwan dah tertidur dalam dukungan Hana...kesian Najwan keletihan agaknye...jadi mak Hana on the spot beli strolley baru kat situ dan lepas ni strolley tu memang akan ditinggalkan je di Penang supaya semua orang boleh pakai (almaklumlah Hana juga bakal menjadi ibu saudara kepada anak adik Hana tak lama lagi).




Najwan pun akhirnya tertidur dengan nyenyaknye dalam strolley baru tu...hehe.... (",) sekarang ni Najwan gemar sangat bermain....suka sangat bersembang-sembang dan dah pandai sebut UMMI pada certain time....hehe...abi pun jeles..sekarang ni abinye tengah ajar Najwan sebut ABI...hehe..(semoga berjaya)...riuh rendah rumah kami dengan keletah Najwan...kuat betul suara Najwan bersembang-sembang dalam bahasanye yang tersendiri....memang mencuitkan hati....Insya Allah semoga anak Ummi dan abi ni membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh ye... (",)

2 comments:

  1. ahaks..hehe...tidur lena tu.....terima kasih ye sudi ziarah ..best blog awak...banyak resipi..saya masukkan dalam link blog saya yang satu lagi di inspirasihana.blogspot.com

    ReplyDelete